Kinderen

Onze tandarts heeft ervaring bij het behandelen van kinderen. Zo heeft onze tandarts daarin een aanvullende opleiding gevolgd en voorheen ook gewerkt bij het bureau Jeugd Tandzorg.

Op welke leeftijd gaat mijn kind naar tandarts voor de eerste controle?

Een tijdig bezoek aan de tandarts is belangrijk voor ieders gebit. Twee jaar is een prima leeftijd om uw kind voor de eerste keer mee te nemen naar uw tandarts, bij voorkeur in combinatie met uw eigen controle-bezoek. Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers.

Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op het eerste tandartsbezoek?

Vertel uw kind dat hij of zij mee mag naar de tandarts. Leg uit wat daar allemaal te zien is, zoals een mooie stoel, een grote lamp, en een meneer of mevrouw in een witte jas. Zeg er ook bij dat uw kind misschien even op die stoel mag zitten. Vertel dat de tandarts deze of de volgende keer ook even in zijn of haar mond wil kijken, net zoals bij u zelf. Prikkel de nieuwsgierigheid. Tandartsbezoek is normaal en hoort erbij.

Wat doet de tandarts bij kleine kinderen?

Een behandeling is op tweejarige leeftijd meestal nog niet nodig. De tandarts kijkt of het gebit in orde is en geeft voornamelijk adviezen en voorlichting. Ook de preventie assistent of mondhygiëniste kan u en uw kind daarbij van dienst zijn. Gekeken wordt of alles goed is aangelegd en de tandjes worden geteld, alleen dit vinden kinderen al spannend genoeg.

Wanneer zal de tandarts het gebit van mijn kind behandelen?

Het meest voorkomende probleem bij het melkgebit zijn gaatjes, ook wel cariës genoemd. Meestal beginnen die in de kiezen. Gaatjes die groter worden, kunnen pijn of ontstekingen veroorzaken. Daardoor kunnen op den duur melktanden of -kiezen afbrokkelen en kan er schade ontstaan aan het blijvend gebit. De tandarts zal meestal voorkomen dat een gaatje groter wordt. Dat kan hij doen door de cariës te verwijderen (boren) en de kies te vullen. Soms is het gaatje zo klein dat de aantasting niet verder gaat als u zelf het gebit tenminste goed verzorgt. In dat geval kan hij van boren en vullen afzien. De tandarts zal u dan een passend advies geven over voeding en poetsen. Als een tand of een kies snel gaat wisselen, doet de tandarts doorgaans niets.

Contact

Prinses Beatrixlaan 607

2284AX Rijswijk

Tel: 070 393 3333

E-mail: info@dentalcarerijswijk.nl

Openingstijden

Ma - Vrij:

8.30 - 17.00

Za - Zo:

Gesloten

Info

Contact

Informatie

Privacyverklaring

© Dental Care Rijswijk

Website by FloWeb.nl